Wednesday, 30 November 2016

"Saya Ada Baca Di Whatapp Pasal Alas Kaki Ada Ayat Quran, Balik Rumah 'Check' Rupanya Ada Juga"


Sejak minggu lalu tersebar di media Facebook dan aplikasi Whatapp sekeping gambar yang mendakwa kertas ayat suci Al Quran dijadikan bahan untuk menghasilkan kain lap kaki.

Kejadian dikatakan berlaku di Indonesia sehingga menimbulkan kebimbangan umat Islam di malaysia.

Seorang pengguna Facebook bernama Kamariah Ali yang terbaca kisah itu di aplikasi Whatapps telah bertindak memeriksa alas kaki yang ada di rumahnya.

Beliau mengambil gunting dan cuba memeriksa alas kakinya, ternyata alas kaki yang digunakannya juga terdapat kertas yang tertulis ayat Suci Al Quran.


Berikut adalah perkongsian netiezen.


Sementara itu, pihak ECO Shop Malaysia telah mengeluarkan satu kenyataan mengenai kejadian ini di mana mereka berjanji akan menyiasat mengenai alas kaki yang mengandungi keratan yang tertulis ayat suci Al Quran ini yang dijual di kedai mereka.


Korang diluar sana bolehlah cuba periksa tengok kain alas kaki kat rumah korang, kalau ada sila ambil tindakan yang sewajarnya. - Siakapkeli.my


PADAH!! Anak KECIL MENINGGAL ANGKARA AYAH Tidak GUNAKAN JEJANTAS.. SAYU MELIHAT JENAZAH ANAK.. [6 GAMBAR]










Sumber :  http://brotherssaam.blogspot.com/



PANAS!! KONTROVERSI!! IZARA AISYAH Cium LELAKI LAIN.. PUNCA KEKASIH PANAS HATI ???



## Pelakon cantik, Izara Aishah mula melakar nama menerusi drama 'Vanilla Coklat' dan sebagai anak seni, namanya juga tidak lari dari terpalitnya kontroversi. Lakonannya menerusi filem 'Sinaran' yang bergenre muzikal ini sudah pasti akan mengejutkan penonton dan juga peminatnya kerana aksi cium yang dilakonkan....

Izara Aishah yang ditemui ketika majlis tayangan perdana filem 'Sinaran' Isnin lalu menafikan aksi cium yang dilakonkan kerana semuanya membabitkan 'camera trick'....

"Saya tak cium dan tak kena pun, tetapi bunyi ciuman sahaja yang lebih. Biasalah dalam lakonan akan menggunakan 'camera trick' untuk menunjukkan perkara tersebut betul-betul berlaku," ujarnya....

Namun Izara tetap memiliki sedikit kerisauan mengenai aksi tersebut, dan mengharapkan peminat tidak menjatuhkan hukuman kerana babak tersebut sebelum menonton filem ini yang bakal disiarkan pada 26 November ini....

"Saya ok sahaja ketika melakonkan babak tersebut tetapi masih memiliki sedikit kerisauan dengan maklumbalas negatif penonton. Saya harap penonton faham dan tidak menghukum, kerana saya memang tidak mencium Syarif," jelas Izara Aishah yang membawa watak sebagai Tina menerusi filem tersebut....


Sumber :  http://artisidamanku.blogspot.my/


PELIK!! KISAH Kematian Yang PALING PELIK Penah Di REKODKAN.. Anda TENTU Akan BERASA ANEH!! NO. 4 Yang PALING ANEHH!!






Sumber  :  http://www.topviralnow.com/



ANDA Masih Ingat Dengan PELAKON MAS ANIZAN.. Penampilan TERBARUNYA Membuatkan RAMAI YG TERKEJUT !! Jom TENGOK.. [8 FOTO]



## Aksi Datin Mas Anizan Mohd Shahid, yang kelihatan macam anak dara meskipun kini sudah melepasi usia 40 tahun. Malah melalui foto terbarunya, Mas Anizan kelihatan masih aktif ke sana sini hingga sanggup terbang ke luar negara demi perniagaan.....

## Ibu kepada dua anak ini iaitu Mas Aliza, 19, dan Masli Danial, 13, satu ketika dulu pernah sangat 'hot' dan menjadi kegilaan ramai. Namun selepas suaminya Datuk Ali Bapoo meninggal dunia 5 tahun lalu akibat sakit jantung, dia terus berhenti berlak0n.....










Sumber :  http://plbgaimacam.blogspot.my/